Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Édesre sült fokhagyma és krémes bab mártogatós

Gluten-x
2020. 05. 05. 00:00:00
Édesre sült fokhagyma és krémes bab mártogatós

Recept

A sült fokhagyma finom karamellizált íze és a krémes fehér bab püré kombinálása pompás ízélményt eredményez ennek az egyszerű, elegáns gluténmentes, vegán babmártásnak. 

Selymes, citromos-fokhagymás bab püré 4 napig légmentesen tárolható hűtőszekrényben.

Hozzávalók

  • fej fokhagyma
  • Napraforgóolaj vagy más semleges ízű főzőolaj
  • 500 g fehér bab konzerv, leürítve és öblítve
  • citrom
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • Gluténmentes kekszek tálaláshoz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk le a fokhagyma fejének felső harmadát. Helyezze a felfelé vágott  A fokhagymafejet helyezzük egy kis sütőlapra, vágott résszel felfelé, löttyintsük rá egy kevés napraforgóolajat, és süssük, amíg aranybarnává nem válik, 20-30 percig. Hagyjuk kihűlni.

  2. Helyezzük a sült fokhagyma kinyomkodott belsejét egy turmixgépbe ,adjuk hozzá a lecsöpögtetett babot, a citromhéjat, az egész citrom levét, egy evőkanál olívaolajat és egy evőkanál vizet. Turmixoljuk addig, amíg sima nem lesz. Adjunk hozzá még vizet, amíg a kívánt állagot eléri. Ízesítsük sóval. Helyezzük át egy tálba és hűtsük le legalább egy órán keresztül, hogy az ízek összeolvadjanak.

  3. Tálaljuk gluténmentes fűszersajtos keksszel.  

Keresés